Hétszínvirág Művészeti ÓvodaHétszínvirág Művészeti Óvoda

Óvoda avatás

2010. április 20. kedd

2010. április 16-án pénteken adták át Hétszínvirág Művészeti Óvoda új, európai színvonalú épületét. Két elavult épületből költözött egy helyre - az EU segítségével - az intézmény.

Az óvoda projekt tervezése még 2007-re nyúlik vissza, amikor az képviselőt-testület úgy döntött, hogy az iskola bővítése, korszerűsítése mellett elengedhetetlen a Hétszínvirág Művészeti Óvoda fejlesztése, férőhelybővítése, de már XXI. századi színvonalon. Nagy bátorság volt egyszerre két pályázattal benevezni, de a döntéshozókat igazolta az élet. Így végre az elmaradottságban lévő agglomeráció keleti részén fekvő városunk is elhasznált intézményi infrastruktúrája is fejlődésnek indult.

Az új óvoda 175 férőhelyes, és hét csoportszobás - megtalálható itt minden, amire egy óvodának szüksége lehet: van művészeti terem kerámia kiégetésre szolgáló kemencével és egyéb rajzeszközökkel, van tornaszoba szertárral; s az emeleten még sószoba is található, ami az asztmás, allergiás gyerekek gyógyulását fogja elősegíteni. Természetesen az épület energiatakarékos építőanyagokból készült, a déli tetőn még napkollektort is találunk.

Az óvoda két telephelyről egy helyszínre való költöztetésében rengetegen vállaltak munkát. Természetesen az élen az óvónők és dadusok jártak együtt a szülőkkel, de számtalan ember segített az utolsó héten abban, hogy a megnyitóra minden a helyére kerüljön. Köszönet érte!

A környék közlekedési rendje is változott. A Fő utca felől tilos behajtani a Rákóczi utcába. Az óvoda (és az orvosi rendelő) az egyirányúsított Deák Ferenc utcából, vagy a Rákóczi utca Gyömrő felőli irányából közelíthető meg.

A projekt főbb számai

EU

A projekt költségvetése:

518 672 964 Ft

Az EU által nyújtott támogatás:

414 938 371 Ft

A Maglód által vállalt önrész:

103 734 593 Ft